Des de l’any 2009, avui 29 d’abril s’està celebrant a tot Europa el “dia de la solidaritat entre generacions” i des de FATEC no volem deixar de passar aquesta oportunitat per recordar que la Solidaritat i Cooperació Intergeneracional, és la clau per combatre l’edatisme i donar suport a una societat per a totes les edats.
Davant l’esclat de la pandèmia del COVID-19 i com l’estem vivint les persones grans s’observa que s’han produït situacions de discriminació i actituds negatives que estan dividint persones per raó d’edat i creant barreres per la participació en la societat. Aquests estereotips, solen originar-se per la incomprensió de les realitats en què viuen diferents grups d’edat. 
Per tant, fomentar la interacció regular entre les diferents generacions pot ajudar a elimina els estereotips, i augmentar la consciència de la diversitat que existeix entre els uns i els altres, com dels reptes habituals als que s’enfronten.
Aprofitant que avui és el dia Internacional de la Solidaritat Intergeneracional des de FATEC fem una crida a la reflexió per la lluita contra la discriminació per edat i l’edatisme, promovent que les diferents generacions ens puguem conèixer millor, per aprendre de la experiència i cooperar mútuament en la vida quotidiana.
Els més grans estem esperançats que l’augment de la solidaritat entre diferents grups d’edat pot ajudar a assolir l’objectiu de promoure la cohesió social per un envelliment actiu, saludable i que a més sigui socialment productiu.