x llars

La FATEC s’ha adherit al manifest ciutadà pel dret a viure a la pròpia llar en un entorn vital acollidor, inclusiu i accessible

Aquest manifest defensa el dret a viure de manera independent i a ser inclòs a la comunitat, tota vegada que la Convenció aprovada per les Nacions Unides diu que tota persona ha de poder:

  • Triar on vol viure i amb qui vol viure

  • Tenir els suports que necessita

  • Accedir als serveis de la comunitat de manera inclusiva

 

PER TANT:

 

Denunciem que:

 Moltes persones que estan en residències no tenen les mateixes condicions que serien pròpies d’una llar. A més, quan no es disposa d’aquestes condicions es pateix un major risc per la salut, com s’ha fet evident amb el COVID-19.

 

Reivindiquem que:

 La societat i les institucions públiques facin tot el que calgui per oferir llars a totes les persones que avui viuen en residencies i les que ho necessitin d’ara endavant.  I que ho facin valorant totes les opcions, des de llars independents fins a grups de llars, espais residencials o co-habitatges amb serveis comuns.

 

Proposem:

Al que s’explica al manifest de com pensem que haurien de ser els serveis i els suports per garantir aquest dret. En essència, cal fer un canvi d’enfocament i en una atenció centrada en la persona.

 

Perquè tot sigui una realitat des de FATEC com a entitat que està per la defensa dels drets de les persones grans, demanem el vostre suport i adhesió al manifest que ho trobareu a: https://www.llarsperviure.org/