El 16 de juliol 2020, a Fundació Edat & Vida ha organitzat un webinar sobre el valor de la formació en les cures de llarga durada amb el Dr. Francesc Torralba, filòsof, teòleg i assagista i director de la càtedra ETHOS de la Universitat Ramon Llull; Ricard Bahí, director pedagògic de la Institució Cultural de l'CIC; Mercè Mas, de la Federació d'Associacions de Gent Gran de Catalunya (FATEC); Irene Esparza, directora de residències i psicòloga de la Fundació Via Activa (Grup Som Via); Inma García, experta en formació de Cercle Empresarial d'Atenció a les Persones (CEAPs); i Joaquim Borràs, president d'Edat & Vida.

En la jornada s’ha fet un anàlisis sobre els cuidadors i cuidadores de persones grans en situació de dependència i / o vulnerabilitat ja que tenen un paper vital en el benestar físic i emocional d'aquestes. Aquest cuidadors són les que les acompanyen en el seu dia a dia, per poder desenvolupar el seu projecte de vida, i això va molt més enllà que únicament prestar cures sociosanitàries. Les competències no només professionals sinó humanes són les més valorades per les mateixes persones grans ateses, i la formació constant amb el personal soci-sanitària és la base per assegurar la qualitat d'aquests cures.

Volem destacar les aportacions realitzades per la Sra. Mercè Mas de FATEC on va dir que: "Els cuidadors han d'anteposar, per davant de qualsevol aspecte, a la persona. Han de tenir l'habilitat de saber escoltar, no només les manifestacions verbals sinó, sobretot, les no verbals. Saber detectar les seves necessitats. I desenvolupar altres qualitats, com la capacitat de frustració, de no creure posseïdors de la veritat, i estar oberts a la formació i l'aprenentatge continus ".

 

Adjuntem l’accés al webinar complert al següent enllaç (cliqueu sobre la imatge).

 edad vida