Dia Mundial alzheimer2020

Des de l’any 1994, el 21 de setembre se celebra el Dia Mundial de l'Alzheimer, proclamat per l'Organització Mundial de la Salut (OMS).

La malaltia d'Alzheimer (abans del COVID-19) es considerava la nova epidèmia de segle XXI, perquè s'estima que per a l'any 2050 a tot el món el nombre de persones amb Alzheimer serà de més 131milions, afectant prioritàriament als mes grans.

Des de la Federació d’Associacions de Gent Gran de Catalunya (FATEC) ens volem solidaritzar amb totes les entitats que treballen per desenvolupar activitats que ajudin a conscienciar i a reivindicar millores per a la malaltia de l’Alzheimer.

Volem aprofitar aquesta data per conscienciar que aquesta malaltia no afecta només als pacients sinó, també als cuidadors directes i familiars. I encara que de moment no hi ha una cura per a l'Alzheimer, si que es poden realitzar rutines i activitats per retardar el deteriorament que causa la malaltia, com son:

• Conèixer les necessitats reals dels malalts, així com aportar teràpies d'estimulació per a la memòria i exercicis mentals.
• Oferir suports públics a les persones amb Alzheimer, els seus cuidadors i familiars.
• Demanar s’incrementi la recerca sobre l'Alzheimer i els seus tractaments.
• Oferir formació sobre la malaltia i suport psicològic als cuidadors i familiars.
• Potenciar campanyes de prevenció de la malaltia.

Avui més que mai ens volem fer ressò de l’iniciativa endegada per la Fundació Alzheimer Catalunya que porta per nom “ JO TAMBÉ TINC DRETS” una campanya que vol posar de relleu la vulneració de drets fonamentals que pateixen les persones diagnosticades amb aquesta malaltia, i que necessita el suport de tothom.