x ICSEl 3 d’octubre 2022 a la seu de FATEC, el seu president Sr. Josep Carné President acompanyat per la Sra. Assumpció González Mestre han mantingut una reunió de treball amb la Sra. Yolanda Lejardi directora gerent de l’Institut Català de la Salut (ICS), per buscar sinergies de treball conjunta entre ambdues Entitats que puguin afavorí a les persones grans.

x alamusAmb motiu del actes de celebració del dia Internacional de les Persones Grans, a la població Dels Alamús, el 2 d’octubre 2022, s’ha realitzat la festa d’homenatge a les persones del poble que durant l’any compleixen 80 anys, en aquest acte va estat convidat el president de FATEC Sr. Josep Carné

 

 

 

x brecha digitalLa FATEC (Federació d’Associacions de Gent Gran de Catalunya), com entitat de referencia de la gent gran a Catalunya, en resposta a un sentiment generalitzat sobre el descontent amb el serveis que rebem per part de les entitats financeres com també de les Administracions Públiques, i companyies de serveis essencials, la gent gran en especial ens sentim exclosos socialment, degut al rapidíssim procés de transició de la tecnologia.

x ministeriImserso

El 28 setembre 2022 es van reunir els membres del Consejo Estatal de Personas Mayores per prendre possessió dels seus carrecs en el que FATEC té DUES places com consellers, representades pels companys Enrique Peidro y Jordi Romero.

x bellvisDesprés de dos anys sense poder celebrar la festa de la Gent Gran a Bellvís per culpa de la pandèmia, aquest 25 setembre 2022, s’ha realitzar la trobada on la FATEC hi ha estat convidada a participar amb la presencia del president Sr. Josep Carné

 

 

 

x activeAgingA la seu de FATEC hem mantingut una reunió de treball en el que hi ha participat Dr. Marco Inzitari i la Sra. Kimberly Katte del Parc Sanitari de Pere Virgili i en Josep Carné i Chon Gonzalez de FATEC, com a Entitats que formem part de la implementació i gestió del projecte BARCELONA AGING COLLABORATORY (BALL) com a un nou espai de participació per a co-crear, amb persones grans, productes i serveis innovadors per a un envelliment més actiu i saludable.

 

 

320px Mossos dEsquadrasvgEn Josep Carné, President de FATEC, i el nostre portaveu Enric Ollé, han mantingut una trobada amb el Comissari en Cap de la Policia de la Generalitat - Mossos d’Esquadra, Josep Maria Estela que ha estat acompanyat per la portaveu dels mossos la inspectora Montserrat Escudé i la Caporal de l’Àrea de Proximitat Anna Hernández, amb la finalitat de transmetre, de primera mà, les problemàtiques i necessitats més rellevants de les persones grans on la tasca de la policia pugui ser útil.

x vidasignificativaEl 14 juliol 2022, ens ha visitat a FATEC els responsables de l’Associació “Vida Significativa”, a fi presentar-nos el projecte “Llar Punt de Partida” com una activitat Inter-generacional, en el què s’apropen tres generacions sota un mateix sostre, amb la finalitat de potenciar els beneficis que cada generació aporta gràcies a una relació de convivència amorosa i de respecte mutu.

 

 

x gencatEl 8 de juliol vam mantenir una reunió amb el M. Hble. President de la Generalitat Pere Aragonès, que va estar acompanyat per la Hble. Consellera de Drets Socials Violant Cervera.

 

 

 

 

logo fatec genericEl 29 juny 2022, s’ha celebrat la novena trobada de casals de FATEC seguin en el format telemàtic que darrerament estem realitzant aquestes reunions.

 

 

 

xerradaCalasanEl 22 juny 2022 s’ha realitzat una xerrada en el Casals Calassanç de Barcelona per parlar d’una banda sobre el “Bon Tracte” a les persones grans on la Glòria Arbonés de FATEC va explicar que existeix un gran nombre de persones grans que viuen soles i ...

 

 

x VIIcongres3erSectorEls dies 15 i 16 de juny 2022 s’ha celebrat el 7è CONGRÉS DEL TERCER SECTOR SOCIAL DE CATALUNYA, en el marc incomparable del Palau de la Música Catalana, en la sala del Petit Palau.

 

 

 

x ajutmutuA la tarda del passat 11 de maig i a la seu de la Residència d’Investigadors CSIC, després de més de dos anys sabàtics, es va poder prosseguir el Cicle CIÈNCIA, SOCIETAT i ENVELLIMENT amb una JORNADA dedicada a L’ A J U T M U T U.

 

 

x tecnocamppusFATEC, amb l’ànim de buscar aliats per tirar endavant el programa que portem a terme “ELS VOLUNTARIS PREVENIM LA SOLEDAT”. El dia 12/05/2022 en el TecnoCampus de Mataró hem mantingut una sessió de treball amb la Dra. Esther Cabrera com a Catedràtica i Coordinadora del Màster Universitari en Atenció Integrada en la Cronicitat i l’Envelliment de d’Universitat Pompeu Fabra, ...

 

 

 

x secot FATECLa direcció de FATEC (Federació d’Associacions de Gent Gran de Catalunya) i la de SECOT (Seniors Españoles para la Cooperación Técnica), han signat un conveni de col·laboració amb l’objectiu de de contribuir a millorar el coneixement d’eines digitals del col·lectiu de gent gran, a fi de reduir la “bretxa digital” i facilitar el seu ús com usuaris i millorar el seu accés als serveis que es canalitzen per plataformes electròniques

x RACC FATEC

El passat dia 5 de maig, els Srs. Enric Ollé portaveu i Josep Cayuela del grup de mobilitat i seguretat viaria de FATEC, van mantenir una trobada a la seu del RACC amb el Sr. Cristian Bardají Director del Àrea de Mobilitat del RACC.

 

 

x gencatAvui hem mantingut una reunió de treball amb la Directora executiva de l’Institut Català de la Dona (ICD), Sra. Neus Pociello a fi de poder exposar la preocupació que tenim des de FATEC sobre el tracte que rep la dona gran a la nostra societat i com podem contribuir a fer un reconeixement a totes aquestes dones que avui son grans i que sempre han jugat un paper clau en la construcció d’una societat més justa i igualitària, i que ara mes que mai està donant suport per la crisi de la Covid-19 com a treballadores de la salut, cuidadores, innovadores i organitzadores comunitàries.

x 65ymasVa ser el març del 2019 quan un grup de periodistes es van unir per crear el diari digital “65YMAS” amb l’objectiu de donar veu a les persones grans i poder comptar amb l’assessorament dels seus continguts a través de les associacions de persones grans de tot l’Estat.

FATEC PUNTAIRES 6Dins dels actes de la festa major del barri de la Sagrada Família de Barcelona, la delegació territorial de FATEC al Barcelonès ha organitzat la XIX TROBADA DE PUNTAIRES, que s’ha celebrat a la plaça de la Sagrada Família de Barcelona el 23 abril 2022 coincidint amb la diada de Sant Jordi.

 

 

 

x turoAvui hem estat convidats en una trobada organitzada per el “Casalet del Turo” de Barcelona, en el Espai Jove Les Basses, on el nostre president Josep Carné ha fet una xerrada/debat per compartir reflexions de com les persones grans podem viure més i millor.

 

 

x BCNEl passat 25 abril 2022,a la seu de FATEC ens ha visitat la regidora de l’ajuntament de Barcelona del grup de Junts la Sra. Neus Munté per mantenir una sessió de treball, per analitzar quines son les preocupacions i inquietuds més important que tenim la gent gran a la ciutat...

 

 logo fatec genericEl passat 6 d’abril 2022, es va celebrar la vuitena trobada de casals de FATEC, de forma telemàtica amb la presencia d’una cinquantena de centres.

 

 

 

x ceoma age 200A fi de reforçar la protecció dels drets humans de les persones grans s’ha mantingut una reunió informativa, en la que FATEC hi ha participat, amb l’objectiu de posar en comú i consolidar la postura de les organitzacions espanyoles ...

 

x BCNFutur

El 24 març 2022, a la seu del Palau Macaya de Barcelona, es va realitzar una taula rodona presentada i moderada per la periodista de TV3 Raquel Mateos, en la que FATEC ha estat invitada, i que adjuntem el resum publicat en els mitjans de comunicació, així com el video del mateix:

 

 

 

ConcursPessebres 2021 2

  Aquest any la FATEC si que ha pogut convocar el XXI Concurs de Pessebres, dels Casals i Entitats de Barcelona Capital, cosa que no es va dur a terme l’any passat , pels motius per tots coneguts.

x logo facultat medicina

El passat 11 de març hem participat en el Taller “L’ENVELLIMENT EN PRIMERA PERSONA – COMPARTIR PER FER-HO MILLOR” realitzat a la Facultat de Medicina de Vic i de Manresa per l’assignatura de cinquè curs de medicina “La Continuïtat Vital. Canvi en l’Organisme: ENVELLIMENT”.

 

 

 

x escutPineda

El dimecres 9 de març 2022, vam estar convidats a fer una xerrada a Pineda de Mar on vam explicar, debatre i comentar com les persones grans podem viure més i millor.

 

x brecha digital

El dia 1 de febrer de 2022, convocats per Regidors de l’Ajuntament de Barcelona, , es reunirem al Convent de Sant Agustí, una cinquantena de representants del Consell Assessor de Gent Gran de Barcelona, de Federacions de Gent Gran i d’Organitzacions de Consumidors.

 

 

 

x manosIntergeneracional

El dia 23 de febrer de 2022, a la seu de FATEC, es varen reunir Adriana Flores, Julia Capdevall i Jordi Muñoz, alumnes del Curs de Dinamització Cultural a la Fundació Pere Tarres, amb el Sr. Cugat del Gabinet d’estudis per conversar sobre les activitats, posicionaments i visió de futur de la Fatec en el tema de la relació intergeneracional, de quina conversa volien extreure informació i dades per el seu Projecte de Final de Curs.

 

 

x ceoma soledat

Al llarg del passat any 2021, FATEC ha participat en la Comissió de la soledat no desitjada de CEOMA, creada amb l’objectiu de posar en comú les iniciatives sobre el tema de la soledat en la gent gran ...

 

 

 

 

 x soledat finestra crop

 El passat 16 de febrer dos voluntaris del Projecte de Prevenció de la Soledat de FATEC van fer una xerrada sobre aquest tema al Casal Calassanç del barri del Guinardó de Barcelona.

 

 

 

 

 

x tvxarxa

El 17 de febrer 2022, vam estar invitats a participar en el programa de TV “FET A MIDA” en la Xarxa de Comunicació Local, que és una plataforma multimèdia que actualment proporciona  continguts i serveis a 51 televisions i 147 ràdios de proximitat del país, i aporta valor afegit a través del treball en xarxa.

 

 

x RadioCalellaTV

El 15 febrer 2022 hem estat entrevistats a Radio Calella Televisió en el seu programa LA CIUTAT per comentar la campanya ”Soc gran, no idiota”, per un tracte més humà dels bancs, que ha recollit 600.000 signatures a través d’una campanya a change.org.

 

 

 

 

logo fatec generic

El passat 3 de febrer 2022 és va realitzar la 7ª trobada de Casals, en la que hi van participar mes de 50 entitats i que va donar peu a tenir un debat obert i participatiu per parlar del tracte que rebem les persones grans per part de la banca (horaris limitats, manca d’atenció personalitzada, i tancament d’oficines).

 

 

x rtve

El 3 de febrer 2012 hem participat en el programa de TVE “Obrim fil” per parlar de la indignació entre la gent gran que se sent oblidada pels bancs, però també per altres serveis i en altres franges de la població. La ciutadania es veu sotmesa a les normes de les grans empreses de subministraments, de serveis i també les administracions sense gaire dret a la protesta.

 

 

 

x catnova

El 28 gener 2022 el Sr. Carné i Cugat de FATEC vam mantenir una reunió de treball amb Catnova per buscar sinèrgies de treball conjunt en els programes i projectes que desenvolupen ambdues Entitats en benefici de les persones grans.

 

x parallelsortida

Dins del programa de sortides culturals el passat 20/01/2022, es va realitzar una passejada guiada pel Paral·lel de Barcelona per visitar alguns dels espais emblemàtics que un dia van congregar la vida alegre d’aquest barri anomenat Districte Cinquè...

 

 

 

x radioestel

En el programa de Radio Estel “Tot anirà bé” dirigit i presentat per Toni Marín el passat 22 de desembre van convidar al periodista Josep Mª. Blanch, per comentar el llibre: “Hay coses más importantes que salvar el mundo” de Benjamin Ferenz, un autor de 101 anys.

 

 

 

 

x acra

El 17 desembre 2021 s’ha realitzat una taula rodona per parlar, debatre i reflexionar sobre el repte de la integració sociosanitària, aquesta jornada organitzada per ACRA (Associació Catalana de Recursos Assistencials), on hi ha participat la Sra. Cinta Pascual com a presidenta de ACRA , Sra. Aina Plaza directora general de Planificació en Salut, Sra. Montserrat Vilella directora general de l'Autonomia Personal i la Discapacitat, i la Sra. Mercè Mas membre de la Junta Directiva de FATEC en representació de les persones grans.

 

 

x logoT3erSector

El 16 desembre 2021 la FATEC com una de les 35 Entitats Federades de la Taula del Tercer Sector de Catalunya hem signat el Codi ètic de la Taula, que recull els principis que guien l'actuació de la institució i la seva relació amb les organitzacions del sector, a les persones a les que ofereix suports, i la societat en general.