El 7 de desembre de 2016 el president de Fatec, Sr. Josep Carné, es va entrevistar amb el Secretari d’Afers Exteriors i de la Unió Europea Sr. Jordi Solé amb l’objectiu d’informar al representant del Govern dels projectes europeus que la nostra Federació està treballant representant a les persones grans de Catalunya.

Entre altres es va parlar del projecte WeDo (per el benestar i la dignitat de les persones grans), del projecte “Hello Brain” per rebre missatges que donar activitat al cervell, de les participacions amb projectes creats des de la UE com son E.L.I.S.A. i Dafne II, i la tasca que estem portant a terme en les diferents TF en les que estem treballant com és el dels drets humans i la discriminació per edat, dins del equip de Drets Igualtat i Ciutadania, també el vam informar del treball de traducció i difusió del coverAGE com a butlletí que elaborat per la plataforma AGE difon les noticies més interessants del que està passant al Parlament Europeu, la Comissió, o el Consell, així com les activitats que els membre de la plataforma estan portant a terme en els seus països.

També li vam donar a conèixer els contactes que mantenim amb les Comunitats Catalanes del Exterior i l’intercanvi d’experiències que mantenim.

Com a conclusió de la trobada s’ha obert una porta al diàleg per l’intercanvi de projectes, informacions, etc., així com el compromís per veure les possibles sinergies de futur que podem trobar entre ambdues entitats, i la possible col·laboració que ens podem aportar per ajudar-nos a trobar aliats i recursos.

 

afers exteriors ue

Sr. Josep Carné, president de Fatec (esquerra) i Sr. Jordi Solé, Secretari d’Afers Exteriors i de la Unió Europea (dreta)