La FATEC va assistir a la XXVII Jornada Europea, organitzada pel Consell Català del Moviment Europeu, el passat 12 de març. Sota el títol “Construint Europa: en quina Europa volen viure els joves?”, la jornada es va centrar en debatre sobre el futur d’Europa, les opcions que ofereix als joves, la mobilitat juvenil i el que s’espera d’Europa per part del jovent.

La conferència inaugural va comptar amb Jessica Chamba, vicepresidenta del Moviment Europeu de França, que va presentar un recull dels avantatges que ofereixen la Unió Europea i la Comissió als joves.

Durant el torn obert, Mario Cugat, del gabinet d’estudis de la FATEC, va recordar als assistents i conferenciants que a la vida mai res està definitivament acabat, i que el jovent té un ampli camp per millorar Europa. Cugat va demanar que es tingui present al voluntariat i a les agrupacions ciutadanes, que han de poder participar activament en les institucions. Finalment, Cugat va remarcar que cal que Europa vigili els estats, en particular l’espanyol, per tal d’evitar que minvin, encara que sigui de forma subtil, els drets subjectius i constitucionals dels ciutadans.

Amb una assistència d’unes 60 persones, la majoria joves, la jornada va continuar amb membres de sindicats i associacions juvenils debatent els problemes per trobar feina i les seves derivades als diferents països europeus. La jornada va acabar amb una taula rodona amb joves economistes, politòlegs i investigadors debatent sobre quina Europa volen els joves.