El 15 d’octubre 2020, el Consell Consultiu del Consell Comarcal del Garraf, ha organitzat una jornada virtual per parlar sobre el model d’atenció de llarga durada.

En Josep Carné com a president de FATEC va pronunciar una conferencia per exposar l’experiència i vivència de com hem viscut, i com ho estem vivint la gent gran la pandèmia del COVI-19, com també al que esperem que aportin els governants de totes les AAPP del nostre país per la millora d’aquesta situació amb la construcció d’un nou model de cures de llarga durada tant a nivell residencial com d’atenció domiciliaria.

La Dra. Mireia Roca doctora en Antropologia i membre del grup de recerca de Antropologia Social de La universitat Rovira i Virgili va pronunciar l’altra conferencia on va abordar les necessitats i la realitat de com abordar un nou model d’atenció.

Aquestes xerrades van ocasionar un bon debat entre el assistents on es va constatar la necessitat de redissenyar un nou model que garanteixi un enfocament basat en els drets a l'atenció, tal com s'indiquen a la Carta Europea dels drets i responsabilitats de les persones grans que necessiten atenció i assistència, així com el dret a envellir amb dignitat fins al final de la vida.

 

ReflexiomodelAtencioLlargaDurada