matinsTV3 0

 

El dia 16 de desembre de 2020, als programa “ELS MATINS DE TV3”, es va fer una taula rodona per parlar sobre l’afectació de la pandèmia i les seves conseqüències i derivades sobre les persones grans i, en particular, a les que estan en Residencies.

Amb la periodista Lidia Herédia, varen intervenir el Dr. Javier Yanguas del Programa de gent gran de La Caixa, la Sra. Núria Terribas del Comitè de Bioètica de Catalunya, el Sr. Víctor Echaniz de l’entitat de familiars de persones residenciades “Estels Silenciats” i el Sr. Mario Cugat voluntari de FATEC.

Es varen analitzar les actuacions publiques realitzades, les respostes de les pròpies residencies i dels seus cuidadors i responsables, les afectacions a la salut física, mental i d’ètica del usuaris, les necessitats de atendre i acomplir totes les mesures de prevenció recomanades, la gairebé segura necessitat de suspendre les trobades dels dies de les Festes Nadalenques, el dret a decidir del malalt sobre les mesures mediques que li vulguin aplicar, la importància de preguntar-ho i de cercar si tenen redactat un Testament de Darreres Voluntats i obeir-lo i el problema que sorgirà sobre l’economia mundial com a conseqüència de les aturades de les activitats econòmiques.

 

En el seGúent enllaç podreu veure la retransmissió a TV3 a la carta  enllaç

 

 

matinsTV3 1

matinsTV3 2