La soledat de les persones grans, tot i ser una realitat des de fa molt temps, s’ha vist agreujada per la situació de pandèmia que vivim des de fa ja més d’un any i en aquests últims temps ha passat a estar en el punt de mira de les administracions i dels mitjans de comunicació.

FATEC treballa des de ja fa dos anys en el projecte “Les persones voluntàries prevenim la soledat” , conscient de la importància i la repercussió que té el sentiment de soledat i l’aïllament en la salut física i mental de les persones. Per tal de compartir experiències i col·laborar en una estratègia d’acció a un nivell més ampli, aquest 20 d’abril hem participat en la constitució de la Comissió de la soledat no desitjada per part de la Confederació d’Organitzacions de persones grans(CEOMA), amb la intervenció de la nostra voluntària Marta Raventós.

La comissió està composta per nou representants de CEOMA, ABD , UNATE (Cantabria), Nagusilan (Euskadi), Telefónica, EMANCIPATIC (Madrid) i FATEC, que han acordat un calendari de quatre sessions al llarg d’aquest any 2021 per assolir unes propostes comunes i constituir la Mesa contra la Soledat al Congrés de Persones Grans que ha de celebrar-se el proper mes d’octubre.

En la sessió s’han establert en primer lloc els objectius a assolir en les reunions, per passar després a una primera aproximació a l’abordatge de les situacions de soledat per part de les entitats i a les estratègies de prevenció. Finalment, ha conclòs amb la planificació de la informació a compartir sobre les accions que les entitats han dut a terme a fi d’extreure’n unes conclusions comunes.

grupsoledat1