IXTrobadaCasals 1
IXTrobadaCasals 2

 

El 29 juny 2022, s’ha celebrat la novena trobada de casals de FATEC seguin en el format telemàtic que darrerament estem realitzant aquestes reunions.

En aquesta ocasió ha estat la Dra. Esther Cabrera Torres, Coordinadora del Màster Universitari en Atenció Integrada en la Cronicitat i Envelliment de la Universitat Pompeu Fabra i Directora de la Càtedra de Envelliment i Qualitat de vida TecnoCampus de Mataró, que ens ha fet una xerrada per parlar-nos de “Els nous jubilats, noves oportunitats per viure un envelliment saludable”

La Dra. Cabrera es ha traslladat una visió de l’envelliment des de un punt de vista del món professional i acadèmic en la que ens ha fet reflexionar del molt que tenim a fer, a dir i a donar indiferentment de l’edat que tinguem cada un de nosaltres, on no ens em de centrar tant en els anys que tinguem sino en com podem potenciar les nostres capacitats, citant com a exemples els cursos intergeneracionals que s’organitzen en el TecnoCampus amb l’objectiu de estendreu a altres parts del territori, lo que ella ha denominat “Quart etapa”.

En l’apartat de donar a conèixer les activitats que estan desenvolupant diferents centres del territori en aquesta ocasió ho ha fet el Casal Salvador Espriu de Sant Feliu de Guíxols, on ens han explicat com ho estan realitzant i ens ha traslladat les conclusions des de el punt de vista de la seva experiència de que és al que més interessa als seus socis on poden elegir entre activitats lúdiques o culturals. En resum ha estat una presentació que ha suscitat un molt bon interès i que se’ns dubte hi ha moltes coses per prendre-les com a exemple.

En el transcurs de la reunió s’han abordat molts d’altres temes, que pel seu efecte han resultat de molts interès com son la represa del programa d’exercici físic “FATEC + Plus Vida”, com les piscines d’estiu. S’ha parlat també de la bretxa digital dels seus efectes i dels tallers que des de Fatec podem oferir, s’ha aprofitat la trobada per explicar la evolució dels grups de treball i dels seus projectes on s’ha comentat la creació dels Serveis d’Urgència per atendre millor a les persones grans en l’Hospital de Sant Pau de Barcelona i com creiem que s’hauria d’estendre a la resta del territori.

Ens hem aplegat en aquesta trobada una cinquantena de representants de centres on cal destacar la participació de tothom i les propostes, iniciatives i inquietuds que han traslladat per poder-les debatre en properes jornades